Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

ACABA L’EUROSEA14, LA TROBADA INTERNACIONAL DE L’ESCOLTISME MARÍ A BARCELONA.

IniciBarcelonaACABA L’EUROSEA14, LA TROBADA INTERNACIONAL DE L’ESCOLTISME MARÍ A BARCELONA.

Del 5 al 9 de setembre, es va dur a terme al recinte del Fòrum, a les localitats de Barcelona i Sant Adrià del Besòs, la trobada internacional més important de l’escoltisme marí a nivell mundial, l’Eurosea 14.

Aquesta trobada, que es fa a nivell europeu però que també compta amb la presència de participants de països tant llunyans com Nova Zelanda i Libèria, traçà les línies de treball que haurà de seguir l’escoltisme marí europeu durant els següents anys.

L’esdeveniment va ser constantment un espai de trobada i d’intercanvi que va anar més enllà  de les tasques relacionades estrictament amb l’escoltisme marí, i els participants van intercanviar fins i tot cultures i tradicions.

El punt àlgid però, segurament va ser l’acte públic, que va comptar amb la presència de representats d’organitzacions ben conegudes a nivell europeu relacionades amb el mar, com ara Open Arms, Salvament Marítim, FECDAS i Stella Maris, així com també va aplegar representats de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, entitat que acollia la trobada.

L’escoltisme marí, és una variant dins de l’escoltisme mundial força característica, que ofereix unes variants educatives a l’escoltisme tradicional que tenen en el mar el seu centre. Així doncs, està fortament vinculat amb les activitats aquàtiques com poden ser la navegació a vela i a rem.

 

A Catalunya, aquesta pràctica gaudeix d’un bon arrelament, i es que al barri del Clot – Camp de l’Arpa existeix un agrupament que des de fa 35 anys du a terme aquesta pràctica de manera continuada. És per això, que enguany la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, ha assumit el repte d’acollir aquesta esdeveniment clau tant per l’escoltisme marí a nivell europeu com per consolidar-lo a nivell català.

Llistat de països participants en la trobada: Catalunya, Àustria, Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Finlàndia, França, Grècia, Irlanda, Lituània, Holanda, Escòcia, Polònia, Portugal, Eslovàquia, Nova Zelanda, Suècia, Libèria, Itàlia, Letònia, Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.