Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Bellesa, bellesa: Un cabaret deformat

IniciAgrupamentsBellesa, bellesa: Un cabaret deformat
Post Image

El diumenge 13 de maig, pioneres i ròvers d’Acció Escolta es van reunir al casal de la Font d’en Fargues per assistir a la representació de “Bellesa, bellesa: Un cabaret deformat” i participar en un posterior debat. Les unitats, van poder gaudir d’una obra de teatre tant divertida com trencadora, i van poder reflexionar entre elles i amb les actrius sobre diversos aspectes de gènere que tractava l’obra. Com no podia ser d’altra manera, no va faltar una reflexió al voltant dels rols associats als diferents gèneres, ni tampoc una altra al voltant dels cànons de bellesa.

El projecte, que venia de lluny, va néixer quan l’Equip de Gènere vam establir contacte amb la companyia Facòf. La seva proposta teatral, ens va semblar una eina molt útil amb la qual poder treballar el gènere amb els clans de ròvers, la unitat de pioneres i les caps. És per això, que ràpidament, va sorgir la idea de com dur-ho a terme, i el primer cap de setmana de març, les caps de tots els consells d’Acció escolta van ser convidades al teatre Eòlia, per poder veure la representació.
I així va ser, i dilluns 5 de març, totes les caps d’Unitat i Clan que havíem vist la representació, vam fer una trobada amb les actrius de la companyia, per planificar conjuntament la millor manera de traslladar-la a les nostres joves i treballar-la.


Finalment, tornem a arribar a la tarda del 13 de maig, quan membres de la Unitat i el Clan d’Aldaia, Mafeking, Rocafort, Tagore i Sant Francesc Xavier, es van trobar al casal, on no sols van poder veure l’obra en una presentació privada, sinó que van poder treballar conjuntament les escenes i temes que tractaven, per després posar-les en comú amb les actrius de la companyia. L’experiència va resultar molt positiva, i tant els agrupaments com la companyia vam deixar el teatre amb noves idees i reflexions per continuar treballant dia rere dia en la construcció d’un món més just, equitatiu i igualitari.


Ens agradaria donar enormement les gràcies a la Companyia Facòf per la seva col·laboració que tant ens ha enriquit, i no ens podem estar tampoc d’animar-vos a anar al teatre per veure per primer cop (o repetir) Bellesa, bellesa, al Teatreneu el 26 de maig i els dies 2 i 9 de juny, a les 21 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.