Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Per dignitat col·lectiva, no oblidem l’1 d’octubre

IniciUncategorizedPer dignitat col·lectiva, no oblidem l’1 d’octubre
Post Image

Comunicat de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge en motiu del tercer aniversari de l’1 d’octubre de 2017

Avui és celebren 3 anys de l’1 d’octubre de 2017. Les imatges d’aquella jornada són encara ben vives a gran part de la societat catalana i també per a l’escoltisme i guiatge del país. Nosaltres, d’acord amb el nostre compromís per la democràcia, l’autodeterminació dels pobles i les llibertats individuals i col·lectives, vam donar suport a la celebració del referèndum.

El referèndum per l’autodeterminació era una demanda col·lectiva de la majoria del poble català que el govern va escoltar i es va aprovar pel parlament de Catalunya, òrgan competent i sobirà per raó de matèria i territori. 

L’escoltisme i el guiatge vam ser-hi presents en molts pobles i ciutats. Vam compartir amb moltes persones la defensa d’un acte democràtic com és un referèndum, vam posar els nostres cossos davant d’unes actuacions policials violentes i desproporcionades per part de la Guàrdia Civil. A més vam defensar i seguim defensant que davant d’un conflicte polític, que encara dura, cal apostar sempre per la via del diàleg i la no violència.

Tres anys després, veiem com la resposta per part de l’Estat Espanyol ha estat la continua repressió i persecució  a qui va fer possible el referèndum: responsables polítics, funcionaris i activistes. Per aquesta raó, condemnem la persecució de la participació política a través de processos judicials i rebutgem la persecució a la discrepància política i la llibertat d’expressió i d’associació.

Recentment, hem viscut un altre capítol especialment preocupant: La inhabilitació del Molt Honorable President de la Generalitat Quim Torra, una decisió judicial que torna a posar de manifest l’excepcionalitat política i repressiva que vivim. Un exemple més de la vulneració de drets fonamentals i de llibertat d’expressió.

I en aquest escenari, la FCEG ens reafirmem, com hem fet sempre, en la voluntat de seguir educant infants i joves  perquè esdevinguin persones actives, crítiques i compromeses amb la societat i el país. Perquè aquesta tasca, compartida amb gran part de la comunitat educativa, serà la que ens permetrà la construcció d’un país més just i democràtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.