Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Acció Escolta de Catalunya decideix desvincular-se definitivament d’ASDE – Scouts de España

IniciUncategorizedAcció Escolta de Catalunya decideix desvincular-se definitivament d’ASDE – Scouts de España
Post Image

-Nota de premsa-

La decisió ha estat presa durant l’Assemblea General d’Acció Escolta a la localitat de Canyelles

 

Barcelona, 27 de novembre del 2018. Diumenge 18 de novembre, en el marc de la seva XVIII Assemblea General Ordinària, Acció Escolta de Catalunya va decidir desvincular-se orgànicament d’ASDE (Asociación de Scouts de España), després d’una votació en la que el sí es va imposar per una majoria qualificada de més de dos terços dels vots emesos.
Alguns dels motius que es van esgrimir a l’Assemblea per part dels diferents membres d’Acció Escolta van ser el malestar que generava a l’entitat catalana el silenci d’ASDE- Scouts de España en relació a la situació de repressió que es viu a Catalunya, i la denegació de dos resolucions en defensa de la llibertat d’expressió i en defensa de la desmilitarització de l’escoltisme que Acció Escolta havia presentat a l’assemblea d’ASDE.
Aquesta desvinculació, suposa el trencament de l’últim lligam orgànic entre l’escoltisme català i l’escoltisme d’àmbit estatal. Malgrat tot, però, des d’Acció Escolta de Catalunya es vol agrair la voluntat de diverses Organitzacions Federals (organitzacions de les diverses Comunitats Autònomes que formen part d’ASDE) a l’hora d’intentar buscar possibles solucions, i esperen poder seguir tenint unes bones relacions amb ASDE – Scouts de España, per a poder-se seguir trobant i construir un món millor des de l’escoltisme.
La Junta Permanent d’Acció Escolta de Catalunya, ja ha fet arribar a ASDE la seva decisió mitjançant una carta, i es va anar a acomiadar a la darrera Asamblea Scout de la federació estatal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.