Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

ACCIÓ ESCOLTA POSA EN MARXA UN CAMP DE TREBALL PERMANENT A LLAVANERS

IniciUncategorizedACCIÓ ESCOLTA POSA EN MARXA UN CAMP DE TREBALL PERMANENT A LLAVANERS
Post Image

Acció Escolta de Catalunya, de la mà del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Refugi de la Vall de Siarb, ha posat en marxa un camp de treball permanent al terme municipal de Soriguera, concretament al Mas de Llavaners.

Aquest camp de treball, sorgeix després d’un primer episodi de col·laboració entre Acció Escolta, el Parc Natural i l’Ajuntament de Soriguera, que va dur-se a terme durant els campaments de primavera de l’any 2018 i que podeu recuperar llegint el reportatge que se’n va fer llavors: http://www.accioescolta.cat/uns-campaments-de-compromis-i-voluntariat/

  
La Vall de Siarb, de la mà dels guardes del seu Refugi i amb la implicació de les diferents administracions, va començar, en paral·lel al camp de treball d’Acció Escolta, un projecte de recuperació de la xarxa de camins que antigament unien els diferents nuclis de població de la Vall. Amb la implicació d’Acció Escolta, es busca ara agafar una nova dimensió tant pel que fa al nombre de grups com per l’augment de les zones en les quals es podrà treballar.

El projecte de recuperació de camins, forma part d’un projecte de creació del que es vol que sigui un museu a l’aire lliure que ens permeti entendre la vida a les valls pirinenques prèvia a la irrupció del cotxe, i que pretén ser un element de dinamització cultural i econòmica per la mateixa Vall, que actualment lluita per mantenir la població i la possibilitat que s’hi pugui viure d’una manera digna en un context difícil per les zones rurals allunyades de les grans ciutats.

La voluntat dels promotors d’aquest camp de treball és poder oferir a les diferents entitats de lleure infantils i juvenils una oportunitat única de poder-se relacionar amb l’entorn aportant el seu granet de sorra en la recuperació del patrimoni cultural i la memòria d’aquesta vall pirinenca, mentre gaudeixen d’uns campaments en un indret privilegiat.


El camp de treball consisteix, com s’ha esmentat, en la recuperació de la xarxa de camins, que passa per desbrossar-los d’arbustos i massa vegetal, construir canaletes per a evacuar l’aigua i recuperar els murs de pedra seca que els delimitaven. Tot això, serà fet amb l’ajuda i gràcies als ensenyaments d’un tècnic especialista, que a banda de mostrar als participants les diferents tècniques, els acompanyarà durant els dies que duri el camp de treball, proporcionant-los les eines i tot allò que sigui necessari.

 

  
La voluntat dels promotors, és que aquest camp sigui totalment flexible i adaptable a les necessitats dels grups que hi participin, i per tant, la durada de la feina, els dies de treball i els horaris no es marquen prèviament sinó que en cada cas individual es busca allò que satisfaci millor les necessitats i expectatives dels grups.

No deixeu escapar doncs aquesta oportunitat i gaudiu d’una experiència inoblidable amb un retorn social molt important.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.