Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Indaba 2015

Els dies 14 i 15 de novembre va tenir lloc la Indaba 2015 a la població d’Argentona (El Maresme), amb la participació de 150 caps escoltes, voluntaris/àries i dirigents associatius.

El dissabte es van realitzar les primeres Branques del curs  i es va iniciar el Fòrum Ròver. La tarda va començar amb taules de treball on caps escoltes van debatre temes rellevants sobre el procés d’unió de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).  Seguidament van assistir professionals de diversos àmbits com a ponents de les següents xerrades temàtiques:

  • Rodrigo Prieto (@RPrietoD) va dirigir la xerrada Diversitat sexual i de gènere: més enllà dels tòpics.
  • Jordi Vaquer (@JordiVaquer) i Toni Borell (@HomoPallarensis) van realitzar la xerrada Immigració, refugiats i ciutadania:una perspectiva europea.
  • Miquel Àngel Essomba (@Miquelessomba) i Assumpta Baig (@AssumptaBaig) van oferir la xerrada Noves pedagogies: educació lliure i escoltisme.

El diumenge al matí va tenir lloc a la Sala d’Actes del Centre Parroquial d’Argentona la XV Assemblea General ordinària en què es van presentar i aprovar els plans anuals dels diferents àmbits, i va sortir escollida la nova Junta Permanent formada per Xavier Roldan (President), Ivan Rivera (Vicepresident 1r i Cap de Comunicació), Maria Casademont (Vicepresidenta 2a i Cap de Relacions Exteriors), Jessica González (Cap de Pedagògic), Julio Servan (Cap de Territorial) i Víctor Iglesias (Cap de Gestió).

Com a cloenda es va realitzar un acte públic que va comptar amb una salutació de l’Alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, i del Regidor de Joventut, Festes i Mitjans de Comunicació, Arnau Aymerich, a més de l’assistència entre el públic de moltes entitats amigues i institucions. En aquest marc va tenir lloc també el comiat de Jose Cayuela, expresident de l’entitat, i el discurs de benvinguda de la nova Junta Permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.