Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

COMUNICAT D’ACCIÓ ESCOLTA DE CATALUNYA CONTRA LA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT.

IniciPosicionaments i manifestosCOMUNICAT D’ACCIÓ ESCOLTA DE CATALUNYA CONTRA LA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT.

La reforma de la llei de l’avortament del ministre de justícia Gallardón elimina el dret assolit per les dones a avortar a la sanitat pública durant les primeres 14 setmanes i farà gairebé impossible avortar a l’Estat Espanyol.

Aquesta llei provocarà avortaments clandestins que incrementaran el risc de complicacions i fins i tot morts de dones. També fomenta el desplaçament de dones embarassades a països on està permès l’avortament, una pràctica que només està a l’abast de persones amb un nivell adquisitiu elevat. Aquest fet es contraposa amb la situació de moltes persones joves amb pocs recursos econòmics que no es podran permetre aquesta alternativa..  La Llei Orgànica de Protecció de la Vida del Concebut i dels Drets de la Dona Embarassada avantposa els drets del fetus als de la dona, aquest fet representa un dels majors atemptats contra la seva lluita per la igualtat dels darrers  trenta anys al negar-los la seva capacitat a decidir.

Des d’Acció Escolta de Catalunya rebutgem rotundament aquesta llei pels següents motius:

Pel retrocés que suposa que la interrupció de l’embaràs torni a ser un delicte que es despenalitza només en dos supòsits i amb moltes més restriccions per acollir-se a ell (violació en les primeres 12 setmanes i greu perill per a la vida o salut física o psíquica de la dona en les primeres 22 setmanes).

La nova llei suposarà un greu augment d’embarassos no desitjats i només podran avortar aquells que puguin pagar-ho fora de l’Estat Espanyol.

Les menors d’edat amb 16 i 17 anys necessiten el permís de la seva família per poder avortar i en cas de discrepar ho farà un jutjat en un termini de 15 dies. Les joves menors d’edat no tindran veu ni poder de decisió. 

El caire ultraconservador d’aquesta nova llei acaba amb totes les mesures polítiques i socials com l’educació sexual i afectiva, el foment de l’accés als mètodes anticonceptius, els programes de planificació familiar…

Des d’Acció Escolta considerem que aquesta llei desplaça a la dona a una situació d’inferioritat, submissió i desigualtat, creiem que no es respecten els drets de la dona i volem recordar que PARIR ÉS UN DRET i no una obligació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.