Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Acció Escolta a Tànger amb el CJB

IniciActivitats AssociativesAcció Escolta a Tànger amb el CJB

Tot l'equip del CJB a Tànger

Els dies 6, 7 i 8 de desembre Acció Escolta vam participar, juntament amb altres entitats educatives del Consell de Joventut de Barcelona (CJB), a les primeres jornades de treball en col·laboració amb les entitats juvenils del districte de Beni Makada de Tànger.

El Casal dels Infants duu a terme un projecte, l’Òptic Jove, juntament amb 7 associacions del districte que treballen amb infància i adolescència en risc; que té per objectiu visibilitzar l’exclusió social que es viu als barris perifèrics del Marroc. El projecte es materialitza en la formació entorn temes audiovisuals, la dinamització de cinefòrums i l’ organització d’un festival de curtmetratge social, el Tanjazoom.

Julio i Laura representant a Acció Escolta de Catalunya

El nostre paper com a entitats educatives era col·laborar amb les entitats autòctones per enfortir la seva xarxa associativa i començar a traçar les línies d’un projecte de cooperació entre Barcelona i Tànger. Per començar, vam estar confeccionant un diagnòstic de les problemàtique comunes relatives a la situació dels joves a les dues ciutats, per poder establir uns objectius amb què treballar. Després de dues llargues jornades, vam poder concloure la necessitat de realitzar una formació per incloure la perspectiva de l’educació en el lleure i dotar d’eines i recursos els educadors de Tànger. De la mateixa manera, es durà a terme una activitat de lleure estival adreçada als infants i joves de Beni Makada, organitzada conjuntament entre totes les entitats.

Durant la nostra estada vam ser tractats en tot moment de forma molt hospitalària i s’ens va facilitar tot allò que necessitàvem. Creiem que aquesta trobada ha estat el principi d’un projecte molt fructífer, que ens ajudarà a apropar-nos més als nostres veïns de l’altre costat del Mediterrani.  De manera irònica, el fet de compartir l’estada al Tànger també ha fomentat el clima de germanor entre els representants de les entitats educatives de Barcelona (Minyons Escoltes i Guies i Esplac), de manera que hem pogut oblidar les nostres diferències i fixar-nos en el nostre objectiu comú, la transformació social.

 

IMG_2758

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.