Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Acte públic de presentació dels Campaments Generals 2015

IniciActivitats AssociativesActe públic de presentació dels Campaments Generals 2015
Post Image

Acció Escolta de Catalunya, com ja va sent tradició, organitzarà la 3a edició dels Campaments Generals. Per tal de poder donar a conèixer aquest projecte i saber-ne els detalls es convoca una trobada pel proper dia 17 d’octubre a les 20h a l’Espai Jove la Fontana.

 

Per tal de tenir una primera idea sobre què són i com funcionaran els Campaments Generals 2015 us convidem a seguir llegint:

Després de “atrevir-nos a fer història” i de “l’onada de compromís” Acció Escolta de Catalunya està preparada per tenir “una experiència brillant” amb els Campaments Generals 2015.

 

Què són els Campaments Generals?

 

Els Campaments Generals són una gran activitat que organitza Acció Escolta de Catalunya de manera periòdica cada 4 o 5 anys. Anteriorment, s’han dut a terme les edicions dels Campaments Generals 2006 i 2010, respectivament. Ara tenim entre mans la 3a edició que es realitzarà el proper any 2015, i pretén ser una de les trobades juvenils i activitats associatives més grans del país pel 2015.

 

Els Campaments Generals es desenvolupen durant 5 dies a la primavera, i en ells, tots els i les membres d’Acció Escolta de Catalunya i altres escoltes d’arreu comparteixen un projecte conjunt durant aquests dies; una vivència inoblidable. Un espai on realitzar plegats activitats, jocs, servei, debats i viure una aventura com mai s’ha vist a Catalunya.

 

A partir d’un procés participatiu amb els caps escoltes dels agrupaments, s’ha escollit com a eix d’ambientació la llum. Les Nacions Unides i la UNESCO van declarar l’any 2015 com “l’any internacional de la llum i les tecnologies basades en la llum” a l’Assemblea General del 20 de desembre de 2013.

 

A qui van dirigits?

 

Per a aquesta edició dels Campaments Generals s’espera una assistència d’unes 2.000 persones, provinents de diferents agrupaments escoltes d’arreu del territori català. On també comptarem amb la participació d’altres agrupaments d’alguns indrets del continent europeu i de l’estat espanyol.

 

Quan es realitzaran?

 

Els campaments Generals 2015 es realitzaran del 2 al 6 d’abril del 2015 inclosos, és a dir, durant el període de vacances de primavera. Aquestes dates són molt adients tant pel clima com també per la facilitat de participació i d’implicació de les entitats i dels voluntaris convidats.

 

A on es realitzaran?

 

Els Campaments Generals 2015 es realitzaran en un terreny d’acampada situat al Berguedà,  concretament, al poble de Guardiola de Berguedà. El terreny compta amb una gran extensió (fins a 10ha.) i està

immers en un entorn natural verge on la cartografia és ideal per desenvolupar diferents tipus

d’activitats. El terreny queda dividit en diferents plans amb els espais necessaris per dur a terme les diferents activitats.

 

 

Objectius dels Campaments Generals 2015:

 

La finalitat del projecte és treballar els valors i idees compartides de la totalitat dels membres que formen part d’Acció Escolta de Catalunya. Valors com el respecte a la natura, el treball en petit grup, el compromís, la participació, la promoció del medi ambient i l’autoformació d’infants,  adolescents i joves.

Els campaments són una de les principals eines que utilitza l’escoltisme per treballar el progrés  integral dels infants, adolescents i joves. A partir de compartir un espai conjunt a la natura, del  desenvolupament d’activitats i dinàmiques, els participants tindran l’oportunitat de viure una  experiència única. Cal tenir en compte que el mètode escolta facilita la transmissió d’aquests valors i a través d’aquests treballarem per assolir els següents objectius:

 

Acció Escolta de Catalunya, una proposta de ciutadania activa:  Acció Escolta vol compartir el seu projecte educatiu i crear un espai de convivència entre els diferents assistents per tal de seguir treballant el projecte educatiu de l’entitat, incidint en els infants i joves perquè esdevinguin ciutadans actius, crítics i participatius a nivell social.

 

Educació ambiental com a eix de treball del campament: En aquest projecte Acció Escolta vol treballar la dimensió mediambiental a través de les energies renovables i crear una proposta sostenible d’hàbits respectuosos amb el medi ambient. La temàtica escollida com a eix d’ambientació pretén treballar aquests aspectes amb una proposta atractiva i màgica per els infants, adolescents i joves

 

La llum com a eix dambientació i de treball: A partir de l’eix d’ambientació triat es pretén vehicular les diferents activitats i propostes educatives durant els campaments. La llum és un element que ens permet treballar diferents dimensions educatives com el respecte a la natura i les energies renovables, el treball de l’espiritualitat, element inherent en el mètode escolta, el positivisme de la llum i la negativitat de la foscor.

 

Més i millor Escoltisme a Catalunya: Compartir un espai de convivència amb les altres associacions de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, per tal de poder arribar a més infants, adolescents i joves. D’aquesta manera busquem una millora qualitativa en el moviment i transmetre un compromís dels futurs ciutadans del nostre país. L’escoltisme és un mètode educatiu vivencial, que es nodreix de les pròpies experiències i del progrés personal dels membres que en formen part a partir de l’acció, el joc i la convivència en petit grup a la natura.

 

Per poder conèixer més detalls sobre els Campaments Generals 2015 i poder realitzar totes aquelles qüestions que cregueu oportunes us esperem a l’acte públic. No hi falteu!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.