Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Cap de setmana de Bossa Solidària a diferents mercats de Barcelona.

IniciActivitats AssociativesCap de setmana de Bossa Solidària a diferents mercats de Barcelona.
Post Image

El passat 20 d’octubre els agrupaments escoltes d’Acció Escolta de Catalunya van realitzar una recollida de menjar als mercats. Enguany, en la seva XXII edició, la recollida pretén treballar el malbaratament d’aliments.

En motiu del Dia Mundial de l’Alimentació i del Dia Internacional per la lluita de la Pobresa, 16 i 17 d’octubre respectivament, Acció Escolta de Catalunya va tornar a fer la Bossa Solidària als mercats dels barris on tenen presència els diferents Agrupaments.

Acció Escolta de Catalunya parla de Bossa Solidària per què continua apostant per contribuir en un dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), erradicar la pobresa extrema i la fam.

Amb això no es pretén que amb una única recollida d’aliments anual s’erradiqui la pobresa o la fam al món, sinó que es vol anar més enllà conscienciant a la població de les diferencies que hi ha a la societat actual, així com també realitzar una feina interna i de conscienciació entre els mateixos infants al voltant del malbaratament i les desigualtats mundials.

La Bossa Solidària, per tant és una activitat en la qual es promou el treball amb altres entitats sumant esforços per assolir una finalitat comuna, que és la denúncia de la manca d’igualtat d’oportunitats, la necessitat d’un canvi de plantejament en el consum i l’aposta per assumir una ciutadania activa i cívica.

La recollida de menjar es va realitzar durant el matí de dissabte de manera simultània als diferents mercats, durant el qual desenes de joves van repartir entre els compradors bosses de paper per incentivar que aquests les poguessin tornar amb aliments, que aniran destinats a aquelles persones del nostre entorn que més ho necessiten.

Els infants, adolescents i joves que la van protagonitzar, ara també afronten la tasca posterior de posar-se en contacte amb aquestes entitats de destí, i aprofiten la situació per conèixer-les i conscienciar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.