Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

El Fòrum Ròver com a exemple de participació juvenil

IniciActivitats AssociativesEl Fòrum Ròver com a exemple de participació juvenil
Post Image

Els i les joves catalanes, vivim en una societat cada cop més neoliberal i amb una crisi de valors evident, que ens aboca a una carrera sense meta que és en el que acaba esdevenint la nostra joventut, sempre competint contra tercers per un teòric futur per al que sembla que les places són més aviat limitades.

 

A banda de suportar aquesta pressió diària, hem de lluitar també contra els estigmes que ens afecten, d’entre els quals destaca sens dubte la imatge de la no-participació i no-implicació dels i les joves.

 

En aquest marc, des d’Acció Escolta de Catalunya, apostem per la participació juvenil com a eina per empoderar-nos i dotar-nos d’eines que ens permetin afrontar el futur de manera col·lectiva i solidària, compartint en lloc de competir i pensant els altres en lloc de pensar només en nosaltres.

 

La participació juvenil en el món de l’escoltisme, no vol dir només fer de cap i anar de campaments o de sortida, sinó que el moviment escolta s’ha dotat d’altres eines i instruments que ens són útils tant a nosaltres com a la societat. I si parlem de participació juvenil i d’Acció Escolta, no podem deixar de parlar de Fòrum Ròver.

 

Els Ròvers són aquells joves d’entre 18 i 20 anys que després de deixar la Unitat de Pioners inicien una altra etapa en la qual no fan de caps, sinó que segueixen funcionant com a unitat i es dediquen a tirar endavant projectes de tota mena per tal de créixer personalment, aportar el que puguin al cau i al seu entorn.

 

El Fòrum Ròver, no és altra cosa doncs que la unió dels diferents ròvers d’Acció Escolta, que es reuneixen de manera periòdica per dur a terme projectes de transformació. Enguany, tal com ens explica la Laura, que ja és el segon any que hi participa, el Fòrum està format per més d’una trentena de joves que provenen de gairebé tots els caus d’Acció, i el relleu sembla estar garantit, ja que la gran majoria hi participen per primera vegada.

 

Fa una setmana, van fer la primera trobada després de l’Assemblea General d’Acció Escolta, espai on es van reunir i van participar també amb dret a vot, i fruit d’aquesta trobada ja han començat a planificar els projectes que volen dur a terme aquest any.

 

En destaquen projectes en l’àmbit social, concretament la voluntat d’elaborar protocols per tal de poder acollir millor als agrupaments persones amb diversitat funcional, però també projectes que tenen per objectiu oferir recursos als Agrupaments, com ara el projecte d’elaborar guies de recursos amb diferents rutes i excursions aptes per tots els nivells.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.