Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Les 3 associacions escoltes i guies de Catalunya celebren les seves assemblees generals amb la mirada posada al procés d’unitat

IniciFederació Catalana d'Escoltisme i GuiatgeLes 3 associacions escoltes i guies de Catalunya celebren les seves assemblees generals amb la mirada posada al procés d’unitat
Post Image

Del dissabte 15 de novembre fins el diumenge 23, les associacions Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunyacelebren les seves respectives assemblees generals ordinàries (AGOs). En total, hi estan citats a participar més de 4.000 joves dels 200 agrupaments d’arreu del país.

Les tres assemblees tenen en comú que hi participen tots aquells joves que formen part d’un Consell d’Agrupament o dels equips associatius, i que són el màxim òrgan de presa de decisions per a les entitats. A més, les AGOs també són una oportunitat per trobar-se i fer cohesió entre caps, formadors/es i responsables associatius que setmana rere setmana fan realitat l’escoltisme i el guiatge al nostre país.

Enguany, a més dels temes propis de cada associació, hi ha un punt comú a l’ordre del dia;votar la proposta de començar a construir una nova i única associació d’escoltisme i guiatge oberta i catalana. Aquesta proposta ha estat elaborada conjuntament per diferents equips a nivell local, territorial i nacional i arriba després de més de 5 anys de treball i implicació per dibuixar un possible horitzó comú.

En el cas que la proposta surti aprovada a les 3 associacions, a partir d’aquest mateix curs 2014-2015 es seguirà un full de ruta amb els passos per crear aquesta nova associació. Si no surt aprovada, se seguirà amb el model associatiu actual.

Així, el novembre és temps d’assemblees, temps de trobar-se i temps de prendre decisions importants per al futur de l’escoltisme i el guiatge català!

Ago_AEC_800x600Foto de l’Assemblea Nacional d’Acció Escolta de Catalunya (2013)

Ago_Ec_800x533Foto de l’Assemblea General Ordinària d’Escoltes Catalans (2013)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.