Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Les 3 entitats de l’escoltisme i el guiatge català aproven iniciar la construcció d’una nova associació única que les uneixi

IniciFederació Catalana d'Escoltisme i GuiatgeLes 3 entitats de l’escoltisme i el guiatge català aproven iniciar la construcció d’una nova associació única que les uneixi
Post Image

logoaec sense fons BOlogoec Minyons_Escoltes_i_Guies_de_Catalunya

Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya han aprovat iniciar la construcció d’una nova i única associació d’escoltisme i guiatge oberta i catalana. Aquest diumenge ho ha ratificat l’entitat que faltava, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, que ho ha votat en segona volta per tal de confirmar l’acord d’assemblea pres al novembre. 

El full de ruta aprovat estableix l’inici d’un treball que es desenvoluparà durant els propers anys i servirà per definircom hauria de ser aquesta nova associació escolta única, oberta i catalana queagruparia 18.500 persones al nostre país.


Terrassa, 8 de febrer de 2015. Aquest diumenge, a Terrassa, l’entitat Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha ratificat la proposta de full de ruta amb el qual les tres entitats d’escoltisme i guiatge de Catalunya iniciaran la construcció d’una associació única. La votació ha obtingut un 63,41% dels vots a favor, en una assemblea extraordinària on s’ha votat la proposta per segon cop, per tal de corroborar la decisió ja votada al novembre. Les dues organitzacions escoltes restants, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, ja van aprovar la proposta a les seves assemblees ordinàries els passats 15 i 16 de novembre.

Foto de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Foto de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

La proposta de full de ruta aprovada estableix un procés de treball que podria durar entre 3 i 6 anys, en el qual es contempla que els caps i responsables associatius participin en diferents espais per definir com hauria de ser aquesta nova associació única. Passat aquest temps, es formalitzaria la creació d’aquesta nova associació, que agruparia 14.500 infants i joves i 4.000 voluntaris i voluntàries en 200 agrupaments escoltes (caus) arreu del territori català.

La proposta aprovada estableix les bases sobre les quals es crearia aquesta nova associació única. En primer lloc, la nova entitat compartirà els elements fonamentals del moviment escolta i guia mundial. En segon lloc, enfocarà el treball de l’espiritualitat des d’una proposta oberta, acceptant la diversitat d’opcions per dur a terme aquest treball i respectant la llibertat individual i de cada agrupament. En tercer lloc, es comprometrà a treballar activament des de l’acció local i nacional per la construcció d’una societat catalana més justa, més diversa, més inclusiva i més cohesionada, que conegui i promogui la seva pròpia identitat.

Podeu llegir més informació sobre aquesta notícia a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.