Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Més de 150 caps escoltes participen a la Indaba 2016 i la XVI AGO

IniciActivitats AssociativesMés de 150 caps escoltes participen a la Indaba 2016 i la XVI AGO
Post Image

El cap de setmana del 26 i 27 de novembre va tenir lloc la celebració de la INDABA 2016 i la XVI Assemblea General Ordinària d’Acció Escolta de Catalunya, amb una participació activa de més de 150 caps escoltes i Ròvers de tots els Agrupaments de l’entitat, acollits a Cardedeu (Vallès Oriental) per l’Agrupament Escolta Rocafort.

.

cyms8ziwiaazks3  fr

cynehi8xgaqnlyj  photo_2016-11-30_20-27-15

La INDABA és un gran moment de trobada que s’acostuma a convocar cada dos anys, obert a la participació de tots els i les caps escoltes i els i les joves de l’associació en l’etapa de Ròvers. És un espai idoni per a una reunió de les Branques, en què caps de cada grup d’edat comparteixen experiències, defineixen objectius comuns i preparen els projectes compartits del curs. Al seu torn, els i les joves de l’entitat fan el mateix en la trobada paral·lela del Fòrum Ròver.

A més, el programa també inclou tallers, debats i xerrades monogràfiques sobre qüestions que afecten el l’associació i el conjunt del moviment escolta. Enguany s’han realitzat en els equipaments de Vil·la Paquita i el Casal de Joves la Fusteria les taules de treball sobre PARTICIPACIÓ INTERNA, ESCOLTISME CATALÀ i INCIDÈNCIA SOCIAL, en què els i les caps participants van poder debatre conjuntament a l’entorn de cadascuna de les temàtiques i elaborar unes conclusions de forma col·lectiva.

 

cyq2fwxxgaaprv2  cyqvvcdxeaahded

ago  cyrz4njxcaawh9_

La XVI ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA celebrada als cinemes Esbarjo Verdi va ser particularment intensa, perquè l’associació ha viscut un important relleu en la composició de la seva Junta Permanent. Després de quatre anys, Xavier Roldan ha deixat la Presidència de l’entitat, així com Ivan Rivera i Maria Casademont han cessat de les Vicepresidències 1a i 2a respectivament. El nou òrgan s’ha rejovenit amb la incorporació de Clara Navarro, Carla Barrenetxea, Albert HualdeValèria Garcia i Lluís Escala, que va ser escollit nou President d’Acció Escolta de Catalunya. Els membres de la Junta Permanent sortint Jessica González i Julio Servan continuen formant-ne part en la nova etapa de l’entitat.

A més de l’elecció de la nova Junta, la XVI AGO va ratificar l’elecció de Sandra Toledano com a Secretària General, va debatre la memòria del curs 2015-2016 i va aprovar el Pla Anual de Desenvolupament 2016-2017 i el pressupost associatiu per a l’any en curs. Els Equips de Medi Ambient, Hàbits Saludables i Gènere van explicar les seves principals línies de treball i van fer una crida als i les caps a sumar-s’hi. L’Equip Marí va presentar l’ambiciós projecte d’organitzar la propera trobada europea d’escoltisme marí EuroSea 14 a Barcelona, l’any 2018. Finalment, Júlia Petit i Mònica Torralba com a membres del Secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya van traslladar el procés engegat per a la IV Carta Catalana de la Joventut.

L’acte públic va comptar amb la presència de representants de diverses entitats, com ara el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona, les associacions germanes Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Escoltes Catalans, la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i Casals de Joves de Catalunya. La XVI Assemblea General es va cloure amb les intervencions de Lluís Escala i d’Hug Lucchetti, Regidor de Joventut de Cardedeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.