Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Nelson Mandela, patró dels Escoltes de Sud-Àfrica, ens deixa

IniciArticlesNelson Mandela, patró dels Escoltes de Sud-Àfrica, ens deixa
Post Image

“El Moviment Escolta és líder en l’educació del lleure d’infants i joves arreu del món. L’Escoltisme inspira patriotisme, valors morals, coratge, formació del caràcter, autosuficiència i sensibilització social de la comunitat. A més, motiva als infants i joves a assolir els seu màxim potencial.” – Nelsdon Rolihlala Mandela (1918-2013)

El líder sud-africà en contra de l’Apartheid, premi Nobel i patró dels Scouts de Sud-Àfrica, Nelson Mandela va morir el passat 6 de desembre de 2013. Escoltes d’arreu del món han rebut la notícia amb una gran tristesa, i és que Mandela fou un gran defensor del moviment.

Mandela2.v1386348619

El Secretari General de la WOSM, Scott Teare, ha declarat: “Ell és i seguirà sent una gran inspiració per a tots els escoltes d’arreu del món. Avui, més de 40 milions d’escoltes es reuniran en el dol d’aquesta gran pèrdua i preguem perquè la seva ànima descansi en pau.”

Avui, dimarts 10 de desembre, se celebra el seu funeral i es fa coincidir amb el Dia Mundial dels Drets Humans, ja que ell fou un gran defensor i lluitador  per assolir-los en el seu territori. Hem de recordar que el 1977 l’Associació d’Scouts de Sud-àfrica va començar a rebre joves de raça negra en els seus agrupaments escoltes, convertint-se en pioners contra el Aparheid.

Així doncs, des d’Acció Escolta de Catalunya volem donar el condol als seus, a la vegada que reconeixem la seva tasca social i li agraïm el seu suport al nostre moviment.

El 23 d'abril del 2004, l'expresident de Sud-àfrica el Doctor Nelson Mandela, va rebre l'Elefant Africà, el màxim reconeixement de la Regió Scout Africana a una persona.

El 23 d’abril del 2004, l’expresident de Sud-àfrica el Doctor Nelson Mandela, va rebre l’Elefant Africà, el màxim reconeixement de la Regió Scout Africana a una persona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.