Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Totes som Jordi: fem un Sant Jordi lliure i igualitari

IniciActivitats AssociativesTotes som Jordi: fem un Sant Jordi lliure i igualitari
Post Image

Aquesta setmana celebrem la diada de Sant Jordi, un dia especial per recordar el compromís de l’escoltisme i el guiatge envers la cultura i la llengua del país. I com cada any, molts dels Agrupaments d’Acció Escolta de Catalunya estaran venent roses a diversos punts dels nostres pobles, barris i ciutats per participar de la festa i aconseguir finançament per al projecte educatiu del curs!

.

Però Sant Jordi pot ser també una bona ocasió per a replantejar-se les coses i transformar la societat que ens envolta. Per aquest motiu, l’Equip de Gènere d’Acció Escolta ens recorda cada dia durant tota la setmana una autora destacada per reivindicar el paper, sovint invisibilitzat, de les dones en el món de la literatura. Mary Shelley, Gloria Fuertes, Virginia Woolf o Simone de Beauvoir han estat algunes d’elles. Precisament amb aquesta missatge el que es pretén és “posar-li nom a la princesa”, ja que tothom coneix Sant Jordi però –no gens casualment– ningú no sap el nom del personatge femení de la llegenda, i trencar amb els estereotips de gènere associats a aquesta festa cultural i cívica que tradicionalment associava la bellesa en forma de la rosa a la dona i la intel·ligència encapsulada dins el llibre a l’home. En definitiva, tots i totes podem ser princeses i dracs, podrem rebre llibres i roses, i volem estimar en llibertat com vulguem!


Enllaç: Descarregueu el cartell de la campanya en PDF

.

 

«M’atreviria a aventurar que Anònim, que tants poemes va escriure
sense signar-los, era sovint una dona.
»

– Virginia Woolf

.

D’altra banda, des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge ho volem celebrar amb un punt de llibre que enguany vol reflectir la diversitat en l’estima amb el lema “Escolta, hem nascut per estimar-nos!”, i que podeu utilitzar com creieu més convenient. Teniu dues versions, una en color i una en blanc i negre per omplir-lo de colors. Així que ja sabeu, només l’heu d’imprimir, retallar i deixar volar la vostra imaginació!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.