Una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme

Ens sumem a l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva

IniciBarcelonaEns sumem a l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva

500 entitats

El passat dilluns 9 de desembre, Acció Escolta de Catalunya es va sumar oficialment a l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva és l’espai de participació, de cooperació i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat que treballen per construir una Barcelona més inclusiva i amb major qualitat de vida per a totes le

s persones.

En definitiva, és un espai compartit entre el govern de la ciutat i la societat civil per a la inclusió social.

La finalitat de l’acord és incrementar el capital social de la ciutat, és a dir, la seva capacitat d’organització i actuació conjunta. I ho fa mitjançant la promoció de la cooperació i l’articulació de xarxes d’acció per avançar en la construcció plural i democràtica d’un bé comú primordial: la inclusió social.

L’Acord vol transformar socialment la ciutat. Per això, comparteix un compromís per a la transformació social, a través del treball conjunt sobre valors o principis comuns: convivència, cooperació, cohesió social, creativitat, comunitat, governança democràtica, treball en xarxa, qualitat del treball…

La xarxa de l’acord ciutadà implica i fomenta promoure oportunitats d’accés i intercanvi d’informacions, recursos i coneixements. Promoure també l’impuls de projectes en els quals és important la cooperació entre una pluralitat d’entitats i organitzacions de la ciutat.

Amb aquesta iniciativa, Acció Escolta es posiciona una vegada més a favor de la inclusió social a través de la implicació ciutadana i el desenvolupament de projectes de transformació social des de l’associacionisme educatiu.

 

acord ciutadà barcelona inclusiva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.